Okresní finále „Soutěže žáků základních škol v technických dovednostech“ 2015

Dne 23. 4. 2015 proběhlo okresní finále 6. ročníku Soutěže žáků ZŠ v technických dovednostech, na naší Střední škole technické ve spolupráci se Sdružením důlních strojírenských technologií, jako vyvrcholení školních kol.

Do základního kola soutěže se letos přihlásilo celkem 28 škol opavského okresu.

Finále se pak zúčastnilo 23 škol – finalisté soutěže v rukodělných dovednostech (23 žáci) a soutěžící v elektrotechnické soutěži (také 23 žáci). Mezi soutěžícími byly také 4 dívky.

Soutěž zahájil ředitel školy Ing. Vondál, spolu se zástupci Sdružení důlních strojírenských technologií Dr. Ing. Liborem Michalíkem a Břetislavem Tůmou.

Finálovým úkolem byla výroba stojánku pod tablet, který soutěžící vyrobili z připravených polotovarů a sestavili ze 2 částí.

Žáci soutěžící v elektrotechnice sestavovali a zapojovali okruhovou zkoušečku.

V letošním ročníku vyhráli žáci ze ZŠ Slavkov a ZŠ Vrchní Opava.

Vítězové soutěže Elektrotechnika:

1. místoMartin Majnuš ZŠ Slavkov
2. místoVeronika Peterková ZŠ Velké Hoštice
3. místoKarolína Lukášová ZŠ Velké Heraltice

Vítězové okresního finále:
1. místoŠtěpán PchálekZŠ Opava, Vrchní
2. místoŠimon TomášZŠ Opava, Riegrova
3. místoMichal PíšalaZŠ Raduň

Závěrečného vyhodnocení soutěže, se účastnili zástupci Sdružení důlních strojírenských technologií Ing. František Horák, p. Břetislav Tůma, učitelé zúčastněných ZŠ a pracovníci SŠT Opava. Všichni soutěžící obdrželi účastnické listy a dárkové tašky. Vítězové si poté převzali z rukou předsedy Sdružení důlních strojírenských technologií Ing. Františka Horáka a ředitele soutěže Mgr. Bruno Mrkvy diplomy a hodnotné věcné ceny. V závěru k všem účastníkům promluvili Ing. Vondál, Ing. Horák a p. Tůma.

Poděkovali soutěžícím za účast, předvedené výkony a vyjádřili přesvědčení, že se i příští ročníky budou vyznačovat stále početnější a kvalitnější účastí.

Dík vedení SŠT Opava patří sponzorovi soutěže, Sdružení důlních strojírenských technologií, bez kterého by se tato akce mohla je stěží uskutečnit.