Soutěže žáků základních škol v technických dovednostech 2022

Střední škola technická Opava spolu se Sdružením důlních strojírenských technologií organizovala v letošním školním roce 11. ročník Soutěže žáků základních škol v technických dovednostech.

Do prvního kola soutěže se přihlásilo celkem 30 základních škol s více než 1288 žáky 6. a 7. tříd. Finále se konalo 27. dubna 2022 v prostorech dílen SŠT Opava. Soutěž byla rozdělena na dvě části. První, zaměřená na kovoobráběcí práce, které se zúčastnilo 21 vítězů základních školních kol a druhé části, zaměřené na elektrotechniku a do té se také přihlásilo 21 soutěžících. Finále se mimo jiné zúčastnila čtyři děvčata.

Finalisté – strojaři vyráběli stojánek na mobilní telefon. Nejlepšího výsledku dosáhl žák Dominik Holoubek z Církevní ZŠ Hradec nad Moravicí, druhý byl Erik Křempek z ZŠ Velké Hoštice a třetí skončila Nikola Beinhauerová ze ZŠ Hradec nad Moravicí. V soutěži elektro, ve které si žáci sestrojili z připravených součástí led lampičku, zvítězil Vít Hrtůs z Církevní ZŠ Hradec nad Moravicí, na druhém místě se umístil Marek Borunský ze ZŠ Opava Englišová a třetí byl Marek Kurowski ze ZŠ Neplachovice.

Závěrečné vyhodnocení soutěže proběhlo ve společenském místnosti SŠT Opava za účasti vedení SŠT a zástupců Sdružení důlních a strojírenských technologií, které bylo nejen spoluorganizátorem, ale především sponzorem celé akce.

Děkujeme všem, kdo se na této zdařilé akci podíleli. .